Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

X-Gin

50 cl
In voorraad
SKU
15303
€ 39,95

Gratis verzending binnen België vanaf €200

X-Gin is eentje die je ongetwijfeld gaat verleiden als je verzot bent op chocolade. Dit Belgisch distillaat is gemaakt op basis van cacaobonen uit Colombia. De naam is een verwijzing naar de cacaobonen van de Inca’s, Azteken en Maya’s. Zij brouwden drank van de cacaobonen en aanschouwden dit als een teken van hun goden. Zo zou dit ervoor gezorgd hebben dat hun koning- en koninginnen langer leefden, ze intelligenter waren en er afrodisiacum aanwezig was. Dit drankje zouden ze zelf Xocolatl genoemd hebben, wat ‘s werelds eerste afrodisiacum was als we de legende geloven. Het recept kreeg een nieuwe ontdekking met later de ontwikkeling van X-Gin tot gevolg.

Met cacao als basis kan X-Gin op zijn minst vernieuwend genoemd worden. De ingrediënten die in deze gin verwerkt zitten zijn afkomstig vanuit verschillende hoeken van de wereld. Zo zijn de cacaobonen geoogst in Colombia, de peper- en vanillestokken uit Madagascar, de hazelnoten uit Piemonté en de amandelnoten uit Avola. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg, er werden buiten de verplichte jeneverbes nog 45 andere botanicals gekozen van over de hele wereld. Door de kritische selectie van kwaliteitsvolle specerijen kwam men met deze Belgische gin als resultaat. Een echte aanrader voor wie meer plezier haalt uit een iets zoetere gin of voor chocoladeliefhebbers.

Wij raden aan om X-gin te gaan serveren met Fever-Tree Light of Schweppes Premium mixer. Dit in combinatie met de meegeleverde cacao nibs of gedroogde vruchten om zo de aroma’s volledig te laten vrijkomen.

Meer Informatie
Inhoud 50 cl
Alcoholpercentage 44 %
Soort Zacht
Merk X-Gin
Swipen voor 1 additionele foto