Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

VL-92

1 l
In voorraad
SKU
12469
€ 45,15

Gratis verzending binnen België vanaf €200

In de vroege 17de eeuw verscheepten de Hollanders de eerste gin naar Londen. Vierhonderd jaar later deden de bedenkers van deze gin de reis nog een keer over in een historisch zeilvrachtschip uit Vlaardingen, de VL-92. Dit schip stond ervoor bekend om vroeger exotische kruiden voor jenever te vervoeren. Het schip meerde aan bij de Tower Bridge en de eerste exportflessen werden aan een bekende Londense bartender gepresenteerd. De VL-92 gin is dus een historische Hollandse gin, die nog zeer dicht tegen jenever aanleunt. Het recept is gemaakt op basis van een moutwijn en van diverse graansoorten, die meermaals gedistilleerd worden met botanicals van jeneverbes, citrus en kardemom.

In de neus zijn de jeneverbessen overduidelijk aanwezig, waarna toetsen van citrus en koriander naar boven komen. De moutwijn geeft de gin een gedurfde smaak, waarbij u vooral de toetsen citrus ervaart. Door het gebruik van korianderblad heeft deze Nederlandse gin een verrassende en excentrieke afdronk. De gin bevat 41,7 % alcohol.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 1 l
Alcoholpercentage 41,7 %
Soort Krachtig
Merk VL-92
Swipen voor 1 additionele foto