Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

The Duke

70 cl
Niet op voorraad
SKU
15173
€ 37,95

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Een gin van onze Duitse buren uit München. De naam van deze gin is een verwijzing naar de in 1933 geboren Franz Adalbert Maria Prinz von Bayern of kortweg de ‘Duke of Bavaria’. Deze hertog staat aan het hoofd van de Wittelsbach familie, die vroeger over de heerschappij van het koninkrijk van Bavaria beschikte. De The Duke Munich Dry gin wordt op traditionele wijze gemaakt met behulp van koperen ketels en veel handwerk.

Deze gin is vervaardigd uit 13 verschillende, biologisch geteelde, kruiden en specerijen, te weten jeneverbessen, koriander, engelwortel, citroenschil, lavendel, gember, oranjebloesems, hop, malt, kaneelschors, veenbessen, karwij en één geheim ingrediënt.

Het aroma bestaat uit complexe geuren van kardemom, koriander en dennengeur. De gin heeft een mooie heldere en transparante kleur met een kruidig aroma die gebalanceerd wordt door aardse tonen van onder andere jeneverbes, gemberwortel en citrusvruchten. Op de achtergrond zijn zachte tonen van onder meer lavendel en oranjebloesem waar te nemen, die er een mooie en gebalanceerd geheel van maken. In de mond heeft de gin een florale smaak, is zeer kruidig met een bitter aspect.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 45 %
Soort Zacht
Nieuw
Swipen voor 1 additionele foto