Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

The Botanist 22

70 cl
In voorraad
SKU
12561
€ 43,75

Gratis verzending binnen België vanaf €200

The Botanist 22 is een gin van Bruichladdich, de gereputeerde producent van single malt whisky. De trots van de distilleerderij is de Ugly Betty. De gin bevat 9 traditionele botanicals en 22 kruiden en bloemen van het Schotse eiland Islay,.

Deze botanicals zijn onder andere appelmunt, berkenbladeren, zoete Romeinse kamille, akkerdistelbloemen, vlierbloesems, gaspeldoorn, heidebloem, meidoornbloemen, dame walstro bloemen, citroenmelisse, filipendula ulmaria, pepermuntbladeren, bijvoet, rode klaver bloemen en  Roomse kervel.  Een gepensioneerd echtpaar plukt ze in de natuur, authentieker kan het niet.

The Botanist 22 gin heeft een overweldigende neus, een kruidige complexiteit op de voorgrond van eucalyptus, Parma viooltjes, heideplant, gekonfijte gember en salie, tezamen met enkele zachte tinten van zoethout. De smaak van The Botanist 22 gin is robuust en een eerder droog, waarbij het klassieke jeneverbesingrediënt naar boven komt, maar in ontzettend sterke mate wordt gedomineerd door een ietwat sappige dennensmaak. De afdronk wordt gedomineerd door het traditionele jeneverbesaspect dat gedurende lange tijd wordt doorgevoerd in de zuivere en droge ‘finish’.

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 46 %
Soort Krachtig
Nieuw
Swipen voor 1 additionele foto

serveertip

The Botanist 22
Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!