Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Tanqueray Rangpur

70 cl
In voorraad
SKU
12504
€ 34,00

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Domineeszoon Charles Tanqueray richtte rond 1830 de distilleerderij op in de Londense wijk Bloomsbury, waar later ook de kunstenaarsgroep rond Virginia Woolf zou verblijven. De rangpur, een kruising tussen een mandarijn en een citroen, was het best bewaarde geheim van de Britse kolonisten in India, zij gebruikten de zeldzame citrusvrucht om hun gin te verzachten.
De Tanqueray Rangpur gin is een behoorlijk zoete gin. Velen zijn ervan overtuigd dat dit veroorzaakt wordt door toevoeging van extra zoetstoffen, maar helemaal zeker zullen we hier nooit van zijn. De Rangpur is niet wat u van het merk Tanqueray zou verwachten, maar is wel een meer dan welkome afwisseling op het volledige gamma. Uiteindelijk is de basis hetzelfde gebleven maar deze is wat opgeleukt door enkele, speciale botanische ingrediënten.

In de neus word je de aroma’s van limoensap, limoenschillen en jeneverbes gewaar. In de mond ontstaat een verfrissende wisselwerking tussen de rangpur limoenen en de jeneverbes, koriander, laurier en gember. Verder wordt het smakenpalet overheerst door limoen, ten nadele van de laurierbladeren en andere plantaardige kruiden. Hoewel de jeneverbes het duel nog weet te winnen, samen met een gepeperde gembertint die bijdraagt tot een warm evenwicht. De ‘finish’ is fris en heeft een pittige limoenafwerking. De gin bevat 41,3 % alcohol.

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43,1 %
Soort Citrusachtig
Merk Tanqueray
Swipen voor 1 additionele foto