Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Sylvius Gin

70 cl
In voorraad
SKU
12530
€ 32,45

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Mocht er een patroonheilige zijn voor gin, dan moest het zeker Franciscus de Le Boë Sylvius zijn geweest. Volgens de overlevering maakte deze opmerkelijke man in de 17de eeuw het eerste een jeneverbessen distillaat, namelijk Jenever. De Sylvius Dry Gin, geproduceerd door de Nederlandse distilleerderij ‘Onder de Boompjes’, is bedoeld als een hommage voor deze gin heilige en herinnert in smaak en aroma aan een voorbeeld van enkele eeuwen geleden. Deze gin wordt in kleine hoeveelheden gemaakt of zelfs in een micro batch, een gin met veel aandacht voor detail.

De botanicals jeneverbessen, limoen- en sinaasappelschil, kaneel, engelwortel, korianderzaad, verse limoenen en zoethout hebben een sleutelrol in de aroma’s van deze gin. Deze worden eerst 4 dagen gemacereerd in neutrale graanalcohol voordat ze worden gedistilleerd. Het distillaat wordt aangelengd met water uit de "An l’eau well" in Hunzedal.

Een alcoholpercentage van 45% accentueert de heerlijke florale en kruidige tonen. U ruikt echt de mout en de frisse citrus. De Sylvius gin smaakt heel verfrissend en heeft een fruitige aroma, gecombineerd met een zoete smaak. Hij weet de smaakpapillen te raken en dit is te danken aan een juiste kruidencombinatie en het bronwater uit het Hunzedal. Qua smakenpallet komen bij deze Nederlandse gin vooral de citrus tonen, kaneel en zoethout naar boven. De jeneverbes proef je vaag op de achtergrond, maar geeft wel dat iets zoetere in de gin.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 45 %
Soort Krachtig
Merk Sylvius
Swipen voor 1 additionele foto