Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Sipsmith gin

50 cl
In voorraad
SKU
780
€ 30,00

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Fairfax Hall en Sam Galsworthy, twee jeugdvrienden, wisten niets van distilleren toen ze met het idee speelden om zelf Sipsmith gin te ontwikkelen. De heren hadden duidelijk lak aan de voorzichtigheid die premier Gordon Brown predikte in moeilijke economische tijden. Sam snorde op zijn motor door Londen en bracht zijn eerste flessen aan de man in de prestigieuze bar van het Dorchester Hotel.
Dat Sipsmith nog maar een prille gin stokerij is, is te merken aan het feit dat ze ingrediënten uit verschillende uithoeken van de wereld weten te verwerken. Hiernaast maken ze nog steeds gebruik van een traditioneel productieproces waardoor er gesproken kan worden over de zogenaamde one-shot-gin. Bij dit proces wordt de exacte hoeveelheid botanicals gedistilleerd, in plaats van te werken met een verdubbeling van de hoeveelheid, die een tijdsvoordeel zou opleveren.

De gebruikte botanicals in de Sipsmith gin zijn jeneverbessen, Bulgaarse koriander, Franse engelwortel, Spaans zoethout, Italiaanse lis wortel, gemalen Spaanse amandelen, Chinese cassia schors, kaneel uit Madagaskar, sinaasappelen uit Seville en Spaanse citroenschil.

Het aroma is floraal, met toetsen van een zomerweide, aangevuld door een zachte ronde geur van jeneverbessen en de frisheid van citrus. De smaak van de Sipsmith gin is zuiver en fris, met sporen van jeneverbessen, gevolgd door citroentaart en sinaasappel marmelade. In de afdronk komt zoethout naar boven. De gin heeft een alcoholpercentage van 41,6 %.

Meer Informatie
Inhoud 50 cl
Alcoholpercentage 41,6 %
Soort Zacht
Merk Sipsmith
Swipen voor 1 additionele foto