Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Siderit Hibiscus Gin

70 cl
In voorraad
SKU
15211
€ 46,30

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Siderit Hibiscus gin is een London Dry gin die gedistilleerd wordt met rogge alcohol in Cantabria (een regio Noord-Spanje). Eén van de 12 botanicals is de Hibiscusbloem (Jamaicaanse bloem) die de Siderit Hibiscus Gin een zachter floraal karakter geeft achteraan op de tong. De Hibiscusbloem wordt nog eens 48 uur extra gemacereerd en na het distilleren toegevoegd aan de Siderit Classic gin. Hierdoor verkrijgt deze gin zijn rozige kleur en een meer florale dimensie.

In de neus  is de Siderit Hibiscus gin uiterst zacht met een bouquet van exotische bloemen. De hibiscusbloem zorgt voor het florale karakter van de gin en heeft een duidelijk citrus aroma. Mandarijn en roze peper worden gebruikt om de Siderit Classic een zachte, zoete toets te geven. De bittere zeste van sinaasappel is toegevoegd om de balans te vormen tussen de mandarijn en de roze peper. Uiteindelijk zorgen amandelen voor de  fluweelzachte smaak van de Siderit Hibiscus. Daarnaast brengen engelwortel, korianderzaad en kaneel een ware sensatie in de mond. Iriswortel zorgt ervoor dat alle andere botanicals in harmonie zijn met elkaar. Hoewel de Siderit Hibiscus Gin floraal is, heeft deze geen zoete afdronk.

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43 %
Soort Floraal
Merk Siderit
Swipen voor 1 additionele foto

serveertip

Siderit Hibiscus
Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!