Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Siderit gin

70 cl
In voorraad
SKU
15215
€ 43,95

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Siderit gin is een London Dry gin die gedistilleerd wordt met rogge alcohol in Cantabria (een regio in Noord-Spanje). De naam 'Siderit' (Syderitis Hissopifolia of Rock Tea) verwijst naar één van de 12 gebruikte botanicals. Deze specifieke botanical groeit enkel en alleen in de bergen van de Picos de Europa (letterlijk 'Pieken van Europa’) en geeft zijn unieke geur en smaak aan de Siderit Gin.

De 12 botanicals: jeneverbes, glidkruid, marcona amandel, iriswortel, kardemom, kaneel, engelwortel, sinas- & mandarijnschil, koriander, roze peper en hibiscus, worden eerst gemacereerd alvorens dat de gin twee keer gedistilleerd wordt in een glazen distilleerkolf. Deze glazen distilleerkolf is na 15 jaar research tot stand gekomen en is bedoeld om 'vreemde' smaken of geuren te elimineren, wat deze gin zeer uniek maakt.

In de neus ontwaart men heerlijk zoete mandarijnen, met hinten van bloemen, waarna het kruidige karakter van de Siderit gin duidelijk naar voren komt. De mandarijn en roze peper worden gebruikt om de Siderit een zachte, zoete hint te geven. Daarnaast brengen engelwortel, korianderzaad en kaneel een ware sensatie in de mond teweeg. De iriswortel zorgt ervoor dat alle andere botanicals in harmonie zijn met elkaar. De Siderit Gin heeft een pittige en kruidige afdronk.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43 %
Soort Krachtig
Merk Siderit
Swipen voor 1 additionele foto