Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Saffron Gin

70 cl
In voorraad
SKU
12397
€ 32,10

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Gabriel Boudier is een mini distilleerderij uit de Franse streek Dijon en stookt al sinds 1874 sterke dranken. Op basis van een oud koloniaal recept met acht natuurlijke botanicals distilleren ze in kleine oplage de Saffron gin. De Saffron gin wordt nog op ambachtelijke wijze gestookt volgens de "pot distilled" wijze. Het recept zeilde door de eeuwen heen en werd herontdekt in de archieven van het huis Gabriel Boudier.

Gabriel Boudier’s Saffron gin is een échte uitblinker en is gemaakt van Perzische saffraan (wat heel kostbaar is en zeer moeilijk te kweken) die een kruidig karakter en een heerlijk bitterachtig honingsmaakje aan de gin meegeeft. Doordat de Saffron Gin geïnfuseerd wordt met saffraandraadjes ontstaat de unieke oranje kleur en oogt het eerder naar een likeur. Deze ietwat bijzondere gin wordt naast de saffraan, verder geïnfuseerd met jeneverbessen, koriander, limoen, sinaasappelschillen, Angelica zaden, iriswortel en venkel wat de Saffron gin een zeer verrassende en memorabele gin maakt. Het aroma krijgt men uiteraard door de saffraan met daarbij ook zoetzure citrus extracten. In de mond is de gin zoet. Met 40% alcohol zou u denken dat deze gin een scherpe smaak nalaat in de keel, maar niets is minder waar. Deze Franse gin heeft een heerlijke zachte afdronk. 

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Soort Krachtig
Merk Saffron
Swipen voor 1 additionele foto