Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Plymouth

70 cl
In voorraad
SKU
12369
€ 28,05

Gratis verzending binnen België vanaf €200

De Plymouth Navy Strength Gin is een volwaardige gin naast de London Dry Gin. De beschermde geografische aanduiding bepaalt dat de gin alleen mag worden gestookt in de Black Friars Distillery in Plymouth. Deze distilleerderij bestaat sinds 1793, is gevestigd in een middeleeuws klooster en maakt al meer dan 150 jaar gebruik van dezelfde ketel. Plymouth Gin is minder droog dan zijn Londense tegenhangers.

In het recept, dat 7 botanicals bevat, ontbreken bittere smaken en treden aardse smaken meer op de voorgrond. Deze gin is samengesteld met een uniek mengsel van botanicals, zacht Dartmoor water en pure graanalcohol. Het hoge alcoholpercentage versterkt de geur van de botanicals, maar met behoud van het zachte en gebalanceerde karakter. Een intense geur in de neus verwijst naar verse jeneverbessen, koriander en kardemom en leidt tot een complex, subtiel zoet palet en een buitengewone balans van bloemen. In de mond proeft men de pittige jeneverbes, citroenzest en rijpe sinaasappel. Daar komen aardse elementen bij van verse koriander en peper. De Plymouth gin heeft een alcoholpercentage van 41,2%.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 41,2 %
Soort Zacht
Merk Plymouth
Swipen voor 1 additionele foto