Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Oxley

1 l
In voorraad
SKU
12516
€ 74,75

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Oxley Spirits Company begon rond 2002 met de ontwikkeling  van de Oxley Gin. Acht jaar en 38 pogingen later klokte het definitieve recept af op veertien botanicals, waaronder bijzondere buitenbeentjes zoals de moerasspirea (een roosachtige), anijs en vanille. De productiemethode is een sterk staaltje high tech. De gin wordt volgens het cold distillation proces geproduceerd (koud gedistilleerd bij vijf graden onder nul), om zo de natuurlijke smaken van de botanicals op te nemen en beter te behouden in de uiteindelijke distillaat.

De Oxley gin wordt gemaakt met 14 botanicals, die ook de smaken van de gin gaan bepalen. Te weten appelsien, jeneverbes, pompelmoes, moerasspirea, anijszaad, vanille en citroen. Deze gin is vooral een citrus gin.

De smaak in de mond is een kleine revolutie. De gin is zacht, fris en helder en laat toch uitgesproken smaken toe van fruit, kruiden en jeneverbes. Dit is te danken aan de methode van de koude distillatie. In de aroma’s ontwaar je meteen de frisse pompelmoes, citroen en appelsien, waarna de zachte toetsen van anijs en vanille naar boven komen. Oxley gin komt fris in de mond binnen met intense graanaccenten en jeneverbes. Er kunnen maar 240 flessen Oxley gin per batch gemaakt worden, wat van Oxley gin een zeldzame en exclusieve gin maakt. De Oxley gin is een absolute topper en behoort zeker en vast tot één van onze favorieten.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 1 l
Alcoholpercentage 47 %
Soort Citrusachtig
Merk Oxley
Nieuw
Swipen voor 1 additionele foto