Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Old Pulteney Navigator

70 cl
Niet op voorraad
SKU
20881
€ 55,00
Jammer! Dit product is niet langer beschikbaar

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Old Pulteney verweeft zich door ligging en geschiedenis met de maritieme wereld. In 1826 was het winderige stadje Pulteney de hoofdstad van de haringvisserij. De haringen zijn inmiddels weg, maar de wind blijft als een furie door de Noordelijke stad razen en helpt de vaten in de oude Pulteney-distilleerderij met het ontwikkelen van het precieze en unieke aroma van de Highland whisky’s.

Old Pulteney Navigator wil de navigators van her, de onbezongen helden van de zeevaart, eren met een Single Malt die geschapen is door een combinatie van 19de-eeuwse-traditie en de Noordelijke maritieme wind die over het landschap van de Schotse Highlands woedt. De sherry- en bourbonvaten zorgden voor een natuurlijke kleur, een zoet aroma en een Schotse whisky met een even sterk karakters als de zeelieden die de wilde wateren van de beginnende scheepvaart navigeerden.

Het resultaat doopte men Navigator en oogt als een fles zoete honing. De Single Malt heeft een even zoet en fruitig aroma van appelen, gedroogd fruit die harmonieus met pure chocolade, vanille en een vleugje mosterd de neus prikkelen. Een ontploffing van honing opent het smakenpallet, bijgestaan door cacao en sinaasappel. In de nasleep van de zoete smakenontploffing volgt er een ziltige afsluiter in de afdronk.

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 46 %
Merk Old Pulteney
Streek Highland
Smaak Unpeated
vaten Bourbon, Sherry
Limited Edition
Swipen voor 1 additionele foto