Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Old English

70 cl
In voorraad
SKU
12470
€ 43,25

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Als u in de jaren 1700 en 1800 gin wilde kopen, werd u een eenvoudige keuze aangeboden: Engelse gin of Hollandse gin. De Hollandse gin was jenever en de Engelse gins hadden meer verbeeldende namen zoals Young Tom of Old Tom, of waren vernoemd naar de distilleerderij zoals Booth’s en Warrington. In deze tijd was Engeland de grootste importeur van Franse champagne en consumenten kochten flessen gin in de gin shops. De kwaliteit en de smaak van de gin hingen af van de leverancier en of dat de gin in flessen zat of in vaten. Gin uit vaten ontwikkelden na verloop van tijd houtsmaken en nieuwe aroma’s.

De Old English gin ontstond uit een recept van 1783 en bevat 11 botanicals, die in de oudste pot gedistilleerd wordt die je op de dag van vandaag in Engeland kan terugvinden. De botanicals die gebruikt worden zijn jeneverbes, citrus en aardse kruiden die zorgen voor een vol mondgevoel.  Fruitige en aardse noten geven een subtiel maar complex aroma aan deze gin, met een schone en knapperige afdronk. Deze unieke Engelse gin is er één die door de tijd niet onveranderd is gebleven. Een Old English gin zoals deze hoort te zijn: uniek en origineel.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 44 %
Soort Zacht
Merk Old English
Nieuw
Swipen voor 1 additionele foto