Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Nolet's Silver

70 cl
In voorraad
SKU
12562
€ 55,95

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Nolet’s Finest Gins is een familiebedrijf dat al meer dan 300 jaar over authentiek vakmanschap beschikt. In 1691, richtte Joannes Nolet zijn distilleerderij op in het Nederlandse Schiedam. Alle opgedane vakkennis werd sindsdien van generatie op generatie doorgegeven en dus ook het distilleren van gin. Carl en Bob Nolet, de elfde generatie in het bedrijf, creëerden samen met vader Carolus de vernieuwende en gedurfde Silver Dry gin. Bob Nolet bezoekt geregeld Amerikaanse bartenders om de gin te promoten en die vinden een familiebedrijf dat zo oud is sowieso fascinerend. Wat ervoor zorgt dat deze gin in Amerika bij de meest populaire gins behoort.

De laatste telg uit het Nolet’s assortiment wordt gemaakt op basis van tarwe en op smaak gebracht door toevoeging van limoen, liswortel, zoethout en natuurlijk jeneverbessen. Gelijktijdig werden er nog witte perziken, frambozen en Turkse rozen gebruikt om het geheel net dat beetje extra te geven. De combinatie van Turkse roos, perzik en framboos werd nog niet eerder gebruikt in een gin.

De smaak van Nolet’s Silver Dry Gin is fruitig en floraal, met zeer weinig jeneverbes. De smaak van een nieuwe generatie, aldus de makers. Deze gin heeft een alcoholgehalte van 47,6%. In de neus ontwaart men vooral de Turkse rozen, gevolgd door de perziken en braambessen.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!
Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 47,6 %
Soort Floraal
Merk Nolet's
Swipen voor 1 additionele foto
Proef ook