Het aperitiefmoment tijdens de feestdagen, is er iets gezelligers? 
Met de feestdagen is elke Vlaming een fervente fan van aperitieven… Daarom komt het cocktailprogramma It's Aperotime terug! Deze keer nemen we je mee in de tijd en leer je de evolutie van de cocktail kennen met niemand minder dan bartender Naushad Rahamat!

Deze aanstekelijke cocktailshaker van Cocktails at Nine en winnaar van de beroemde Diageo World Class Competition zal de lekkerste cocktails serveren. Het hoeft bovendien niet altijd ingewikkeld te zijn; hij geeft je tal van tips om te verrassen met eenvoudige ingrediënten voor heerlijke cocktails.


Zat uw favoriete cocktail in een andere week? Geen probleem!
klik hier en discover them all!

WEEK 1

De punch is de oervader van de cocktails. De naam komt van Panch, wat in het Hindi vijf betekent. Dat verwijst naar de vijf elementen van een punch, namelijk sterkedrank, citrus, suiker, kruiden en water (meestal in de vorm van ijs). Voor deze Gin Punch gebruiken we de throwing-techniek. Hierbij wordt de cocktail afwisselend van de ene helft van de shaker naar de andere helft overgeheveld. Gebruik een strainer om de ijsblokjes in de bovenste shakerhelft te houden. Serveer de Gin Punch voor je gasten in een grote glazen Punch Bowl of meteen in mooi sherryglas.

Deze cocktail is eenvoudig te maken. Je hebt er zelfs geen shaker of mixglas voor nodig. Er komen ook geen speciale technieken aan te pas, de cocktail kan meteen in het glas opgebouwd worden.