Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

N°209

1 l
In voorraad
SKU
12455
€ 62,60

Gratis verzending binnen België vanaf €200

N°209 is het licentienummer van de oorspronkelijke distilleerderij op een wijndomein in Napa Valley. Deze gin won zelfs een medaille op de wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Honderd jaar later herontdekte Lesley Rudd, de nieuwe eigenaar van het wijndomein, de overgroeide bakstenen gebouwen waarin deze gin geproduceerd werd. Hij liet deze restaureren en wekte de gin opnieuw tot leven. Niet op het wijndomein, wegens plaatsgebrek, maar in een pakhuis op Pier 50 in San Francisco, de geboorteplaats van de gin martini.

Aangezien jeneverbessen traditioneel gezien worden als hét smaakmiddel bij uitstek, probeerde men bij de N° 209 gin de andere smaken meer op de voorgrond te laten komen.  Door toevoeging van onder andere engelwortel, koriander, kardemom, kaneel en citroen- en sinaasappelschillen ontstaat er een wel gebalanceerde combinatie waarbij de dominante jeneverbessensmaak wordt verzacht. Deze toevoegingen zijn ook heel goed in de mond waar te nemen. In de neus proeft men vooral veel citrus en een zachte jeneverbes. Deze gin is de Amerikaanse kijk op een klassieke gin. Het zwaartepunt verschuift van jenever naar citrusvruchten. Prominente botanicals zijn bergamot, koriander en cassia en ten slotte kardemom. Deze gin heeft een alcoholgehalte van 46 %.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 1 l
Alcoholpercentage 46 %
Soort Zacht
Merk N°209
Nieuw
Swipen voor 1 additionele foto