Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

N.O.G. No Ordinary Gin

70 cl
In voorraad
Slechts 1 beschikbaar!
SKU
15145
€ 59,00

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Bij deze gin staat de afkorting N.O.G. voor No Ordinary Gin en deze gin maakt zijn naam waar! Wat begon als een ludiek project van Bert Bruyneel, eigenaar van de Belgische whisky bottelarij Asta Morris, groeide uit tot een subliem staaltje vakmanschap. Met zijn know-how van kwaliteitswhisky wist Bert een zeer geslaagde speciale toets te geven aan deze cognac kleurige gin. De N.O.G. heeft 6 maanden op een Glen Burgie whisky vat gerijpt waardoor het de subtiele vanillesmaken van de vaten opnam, resulterend in een zoetere, complexe, maar toch kruidige gin.

In de N.O.G. worden botanicals als hop, venkel, cacao, koriander, citroen, sinaasappel, klaproos en lavendel gebruikt. Elke botanical wordt 4 weken geweekt in de graanalcohol en wordt daarna gedistilleerd tot distillaten tussen 67% en 72%.

In de neus wordt u als eerste munt en limoentinten gewaar en zeer subtiel op de achtergrond de jeneverbessen. Bij de eerste slok proeft u meteen de zoetere noten van de whiskyvaten, bijna karamel. Hierna komen de kruiden langzaam maar zeker naar boven. Vooral de venkel komt naar voor. In de lange zoete afdronk proeven we ook de bitterheid van de cacao en de hop.

Fervente whisky liefhebbers die geen gin lusten, kunt u met de sublieme N.O.G. gin zeker bekoren.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 46 %
Soort Floraal
Merk N.O.G.
Swipen voor 1 additionele foto