Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Monkey 47 Sloe

50 cl
In voorraad
SKU
12458
€ 43,00

Gratis verzending binnen België vanaf €200

De Monkey 47 Sloe gin is het zoetere zusje van de gewone Duitse Monkey 47 gin. De kleur verkreeg meester distilleerder Christoph Keller door toevoeging van de sleedoornbesjes.

Ook in de Sloe gin zitten 47 botanicals, echter is de hoofdtoon de sleedoornbes. Omdat sleedoornbesjes zeer bitter zijn, voegt de meester distilleerder volgens de regels suiker bij de Sloe gin. De gebruikte botanicals zijn sleedoornbesjes, jeneverbes, citroenzest, veenbessen, dennennaalden, lavendel, pepers, kruidnagels, etc. Hierdoor is de gin een zeer zoete en fruitige gin. Zeer typerend voor de Monkey 47 gins is dat 1/3 van de botanicals afkomstig zijn uit het Zwarte Woud.

Deze gin heeft een heerlijke fruitige neus met uitgesproken jeneverbes en peper hinten. Dit merkt u ook meteen in de mond met bittere noten. De Monkey 47 Sloe gin komt zacht binnen en heeft een kruidige afdronk. U kunt de gin on the rocks drinken, maar u kunt er ook een originele gin cocktail van maken. Door het lagere alcoholgehalte van 29% verleent de Monkey 47 Sloe Gin zich uitstekend als het perfecte gin aperitief. Monkey 47 Sloe gin is een leuke aanvulling in uw gin bar!

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 50 cl
Alcoholpercentage 29 %
Soort Sloe
Merk Monkey 47
Swipen voor 1 additionele foto