Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Monkey 47

50 cl
In voorraad
SKU
12394
€ 42,50

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Het verhaal  van de Monkey 47 gin klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. De Britse vliegenier Monty Collins van de Royal Air Force kwam na de Tweede Wereldoorlog in Berlijn terecht. Hij ontfermde zich daar over de Berlijnse zoo en vooral over een aap genaamd Max. In 1951 verliet hij de Royal Air Force om uurwerken te leren maken in het Zwarte Woud. Toen dat plan strandde, begon hij de herberg “Zum Wilden Affen”. Omdat hij niet alleen heimwee had naar zijn aap, maar ook naar Britse gin, ontwikkelde hij zelf een gin recept bestaande uit 47% alcohol en 47 botanicals uit het Zwarte Woud en India, waar hij was opgegroeid. Kort na het jaar 2000 duikt bij de restauratie van een streekherberg in het Zwarte Woud een zware kist op, met daarin een schets van een Javaanse aap en het recept van de Monkey 47 Schwarzwald dry gin. Zo zag de Monkey 47 gin het levenslicht.

1/3 van de gebruikte botanicals zijn afkomstig uit het Zwarte Woud, waaronder: jeneverbes, citroen zest, veenbessen, dennennaalden, lavendel, pepers en kruidnagels.

In de neus ervaart men een scherpe dennengeur, het citrus aroma van limoen, pompelmoes, subtiele kruiden en aardse accenten komen je daarna tegemoet. In de smaak is de Monkey 47 een gin die alle registers open trekt. Ondanks de zeer uitgesproken kruiden, jeneverbes en peper blijft de citrus smaak mooi overeind. Wie de Monkey 47 gin proeft kan zich alleen maar verheugen dat dit oude recept in 2000 herontdekt werd.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 50 cl
Alcoholpercentage 47 %
Soort Krachtig
Merk Monkey 47
Swipen voor 1 additionele foto