Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Mombasa

70 cl
In voorraad
SKU
12435
€ 41,00

Gratis verzending binnen België vanaf €200

De Mombasa Club was een legendarische social club in de gelijknamige kuststad in Kenia. Deze club stookte speciaal voor het genot van haar leden een verfijnde gin. Deze gin, zoals we hem de dag van vandaag kennen, is geïnspireerd op zijn Afrikaanse voorgeschiedenis en gebaseerd op een recept van 1888, die exclusief werd gedistilleerd voor de toenmalige Britse kolonie Kenia.

Deze super premium gin wordt in Londen geproduceerd en is een klassieke London dry gin. Meer dan vijftig recepten werden getest en afgekeurd totdat men dé perfecte London dry gin had gevonden. De gin wordt vier keer gedistilleerd en in kleine oplages geproduceerd. Ondanks de bruin getinte fles waarin de Mombasa Club Gin zich bevindt, is de inhoud ervan als schoon en helder te beschrijven. Met veel zorgvuldigheid worden de aromatische kruiden en planten geselecteerd, om zodoende het exclusieve recept en de authentieke smaak weer nieuw leven in te blazen.

De botanicals die gebruikt worden om deze gin te maken zijn onder andere:exotische engelwortel, cassia bast, koriander, kruidnagel en komijn. 

De Mombasa Club gin heeft een kruidig aroma van kruidnagel en komijn. De smaak in de mond is zoet en harmonieus, met vooral de jeneverbes op de voorgrond en een kruidige afdronk met veel citrusfruit. De gin bevat 41,5 % alcohol.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 41,5 %
Soort Krachtig
Merk Mombasa
Swipen voor 1 additionele foto