Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Martin Miller's

70 cl
In voorraad
SKU
12463
€ 35,65

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Laten we eventjes terugkeren naar Notting Hill Londen in 1988. Drie vrienden in een bar kijken mistroostig naar hun droeve gin tonics. Waarbij een van hen, een zekere Martin Miller, de uitspraak doet: “Weet je wat ik ga doen? Ik ga mijn eigen gin maken.” De twee vrienden reageren sceptisch. “Nee, serieus, welke gin zou je dan maken?” Blijkbaar een gin die na de distillatie naar IJsland wordt verscheept om er vermengd te worden met komkommeressence en daarna versneden wordt met ijskoud bronwater. Martin Miller’s Gin was een van de eerste premium gins in nieuwe stijl en was de pionier van de gin renaissance. Door Martin’s zoektocht, ontstond er een luxueuze, unieke, extravagante en vooral modernere versie van de London Dry gin, een premium drank die met trots het rijtje van de Original London Dry gin mag vervolledigen.

Tot de botanicals behoren hoofdzakelijk klassieke ingrediënten waaronder: jeneverbessen, liswortel, zoethout, koriander, cassia, engelwortel, gemalen nootmuskaat, kaneel, limoenschillen, zwarte peper en komkommer.

In de neus ontdekt men een ontzettend zacht aroma en ronde fruittinten waarbij toetsen van bloemen en citrusvruchten kunnen worden waargenomen. De gin heeft 40% alcohol en een palet in de mond waarbij sinaasappelschillen domineren en een onderliggende toon van zwart peperkruid, jeneverbessen en plantaardige tonen. Door waarschijnlijk wat toegevoegde suiker, heeft deze Martin Miller’s gin een ietwat zoete smaak. Bij afdronk komen de zwarte pepers in sterke mate naar boven en eindigen met een warm mondgevoel en een eerder bittere finish, waarbij koriander en limoen in sterke mate naar boven komen.

Serveertip

Bereiding - Vul uw ginglas met grote ijsblokken of 1 grote ijsbol. Wals het ijs rond, dit om het glas mooi te koelen. Daarna kan u 5cl gin toevoegen.Voeg nu uw garnituren toe naar wens. Als finish, steek uw barlepel in het glas waarlangs u de tonic laat vloeien, hierdoor mengt deze zich optimaal met de andere aanwezige ingrediënten in het glas. Zo uw perfect served gin!

Meer Informatie
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Soort Zacht
Merk Martin Miller's
Nieuw
Swipen voor 1 additionele foto