International Malt Whisky Festival in Gent

Het International Whisky Festival van Gent is jaarlijks een trekpleister voor whiskyliefhebbers in België en ommestreken. Ook in 2016 belooft dit evenement een waar succes te worden.

Wat is het International Malt Whisky Festival?

Het International Malt Whisky Festival is een beurs dat jaarlijks plaatsvindt in Gent. Deze beurs trekt heel wat fervente whiskyliefhebbers die twee dagen lang kunnen genieten van de sfeer en de beste whisky’s die verkrijgbaar zijn. Naast de talloze standen waar je whisky tastings kunt doen, zijn er ook heel wat interessante nevenactiviteiten gepland. Op 12 en 13 maart kun je terecht op het whisky festival voor de volgende zaken:

  • Whisky introductie: Hier worden de bezoekers van het whisky festival getrakteerd op een introductie in de wereld van whisky en hoe je het best whisky kan beleven op dit schitterend festival in Gent.
  •  Nosing & Tasting van whisky: Op het whisky festival zijn heel wat stands aanwezig met verschillende whisky merken (merken die u overigens bij Gifts & Bottles kunt terugvinden). Bij deze stands is het mogelijk om gratis whisky te proeven. Uiteraard zijn er ook heel wat exclusievere whiskymerken aanwezig. Bij de stands waar u deze kunt proeven zal een kleine vergoeding gevraagd worden in “drams” (drams is de munteenheid die gebruikt wordt op het whisky festival).
  • Bourbon Street/American Bar: Hier krijgt u een overweldigend aanbod van Amerikaanse bourbons voorgeschoteld.  Zeker de moeite waard  dus om eens langs te gaan.
  • Bar: ook al is het whisky festival in Gent vooral bedoeld om whisky te proeven, toch is het mogelijk om andere dranken zoals frisdrank, wijn en bier te consumeren. Om het simpel te houden betaal je aan de bar ook met drams.

Wat kan je doen op het International Whisky Festival 2016?

Naast de activiteiten die we hier kort hebben opgesomd zijn er een aantal andere activiteiten die speciale aandacht genieten van echte whiskyliefhebbers.

whisky festival 2016 gentDe exclusieve whisky’s van Gifts & Bottles komen ontdekken

Ook wij zijn van de partij op het Whisky Festival. We brengen u een aanbod ongeëvenaarde whisky’s die u bij onze stand van Dobbels - Lefevere kunt aankopen. Aarzel dus zeker niet om bij ons langs te gaan. Bij ons kunt u rekenen op meer dan 20 jaar ervaring in advies geven bij whisky kopen. Wist u trouwens dat u ons ook altijd mag contacteren als u hulp nodig hebt bij het aankopen van whisky? Wij helpen onze klanten graag bij het whisky kopen om als geschenk te geven of als investering… of gewoonweg wanneer u zin hebt om een heerlijke fles whisky voor uzelf aan te kopen. Hulp nodig bij het kopen van whisky? Wacht dan niet tot de whisky beurs in Gent, bel ons of stuur ons een mailtje.

Distellery Live 2016

Zowel op 12 als 13 maart is het mogelijk om een rondleiding te krijgen  in de distilleerderij van Filliers, gelegen op twintig minuten van Gent. Deze rondleiding wordt geleid door de heer Fernand Dacquin, bekend als grote whisky- en jeneverkenner. Deze rondleiding start om 9.30u en eindigt om 12u. Naast een bezoek aan de distilleerderij  en een rondleiding, kunt u ook genieten van drie whisky’s nadien.

Introductie tot whisky

Deze introductie is bedoeld voor de mensen die nog niet veel weten over whisky, maar er wel meer over te weten willen komen. Hier zult u uitleg krijgen over het productieproces van whisky, de kenmerken van de verschillende soorten whisky’s, meer over de geschiedenis van whisky, hoe u optimaal whisky kunt proeven en ruiken... en om af te sluiten: hoe u het meeste zult halen uit uw bezoek aan het Whisky Festival.

Whisky Masterclass van het Whisky Festival Gent

Op het Whisky Festival van Gent kunt u ook genieten van de kennis van experts in whisky. Er worden een aantal “masterclasses” ingericht die plaatsvinden in aparte ruimtes. In deze masterclasses zit u met een paar mensen samen om een aantal whisky’s te proeven. Deze worden geleid door experts die u heel wat kunnen vertellen over de whisky’s die aan bod komen, hoe deze gedistilleerd werden, wat het idee erachter was en welke smaken je erin kunt terugvinden.  In sommige gevallen kan het ook zijn dat de mensen die deze masterclasses begeleiden zelf instaan voor de productie van desbetreffende whisky's. Tijdens zo’n masterclass krijgt u de kans om vier tot zes verschillende whisky’s te proeven. Als het om een introductie tasting gaat zullen dit er maar twee zijn.

De sfeer opsnuiven van het Whisky Festival? Bekijk dan deze video van het Whisky Festival 2015.

Droom Dram

Iedere whiskyliefhebber heeft wel één whisky die hij of zij ooit eens wilt proeven. Met de Droom Dram kan deze droom misschien wel werkelijkheid worden. Hier krijgt u namelijk de mogelijkheid om van die ene speciale whisky te proeven en te genieten in een rustige ruimte. Op het moment dat we dit schrijven is er weliswaar nog niet meer informatie over welke merken dit jaar aan bod komen. Zodra we hier meer informatie over hebben, zullen we dit zeker ook opnemen.

Ondertussen kunt u genieten van onze exclusieve whisky’s.

Whisky Festival botteling 2016

De festivalbotteling van 2016 werd gemaakt in de Penderyn distilleerderij in Wales. Deze unieke whisky werd jarenlang in een bourbonvat gehouden. Daarna werd deze overgezet op een portvat om zich verder te kunnen ontplooien. Deze unieke combinatie heeft ervoor gezorgd dat er een whisky met amber-rode kleur ontstond met een complexe en fruitige smaakpallet.

In de neus heeft deze festivalbotteling van Penderyn toetsen van gedroogd fruit, pruimen, chocolade, honing en tropisch fruit. In de mond zijn het de tonen van zoet fruit zoals pruimen en perziken, die tot hun recht komen, vergezeld door een licht kruidige en roomachtige smaak. De finish van deze whisky is vrij lang. Deze is zoet en fris en laat een roomachtig laagje na op de lippen.

Maar u hoeft natuurlijk niet te wachten tot het Whisky Festival om een heerlijke whisky aan te kopen.

Ontdek ons uniek aanbod Schotse whisky’s hier.

Praktische informatie omtrent het International Whisky Festival 2016 in Gent

Datum: 12 & 13 maart 2016
Plaats:  Gent ICC – International Convention Center
                Van Rysselberghedreef 2 Bus 1 (Citadelpark)
                9000 Gent
Openingsuren : Zaterdag 12 maart 2016 : 12.00u – 18.00u
                               Zondag 13 maart 2016: 12.00u – 18.00u
Standplaats Dobbels - Lefevere:
Website: www.whiskyfestival.be