Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Hudson Manhattan Rye

35 cl
In voorraad
Slechts 1 beschikbaar!
SKU
20943
€ 39,00

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Hudson Manhattan Rye is de opstanding van de Empire State whiskey die sinds 1920 niet meer in de staat New York geproduceerd werd. Een artisanale productie bracht de whiskey terug tot leven, waarvan 90% van de rogge afkomstig is van lokale boerderijen en met de hand geplukt werd.

Hudson Whiskey begon in 2001 door totale leken die eigenlijk een muurklimparadijs gingen starten. Na een juridische burenruzie bekeken de eigenaars hun net aangekochte pand: een oude distilleerderij die leegstond sinds de Drooglegging in 1920. Het antwoord lag voor hen. Ze smeten hun klimplannen weg en besloten om het onbekende pad van whiskey distilleren te gaan verkennen. Na 9 jaar erkende het Amerikaanse Distilleerderij-instituut hun inspanningen en beloonde hen met de titel “Best Artisan Distiller of 2010”.

De amberkleurige Hudson Manhattan Rye heeft een energieke neus waarin u de rogge onmiddellijk uithaalt. Verder prikkelt hij de neus met vlagen van verbrand hout in combinatie met de geur van zuurdesem. Geef de Bourbon wat tijd zodat er een fruitig aroma van vanille en kokosnoot losbreekt samen met een bouquet van wax en gist. In de mond voelt de whiskey fris en licht aan en opent met een bitterheid die zich over tong en gehemelte verspreidt. De smaak valt tussen verschroeid hout, pittige graanvlokken en nootmuskaat. Daarna begint het zoete offensief met een smakenpallet dat varieert van vanille, honing, sinaasappelschil, kokosnoot, amandelen en kaneel. In de afdronk maken de amandelen en de vanille de ervaring af. Toch blijft er een bittere nasmaak op het gehemelte hangen.

Meer Informatie
Inhoud 35 cl
Alcoholpercentage 46 %
Merk Hudson
Streek NVT
Smaak Unpeated
Swipen voor 1 additionele foto