Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Porto

Items 1-8 van 9

per pagina
Pagina
Toon filtersVerberg filters
Bekijken als
 1. Fonseca 20y Fonseca 20y
  Fonseca 20y 70 cl
  Limited Edition
  Nieuw
  Promo
  Speciale prijs € 49,00 Normale prijs € 58,00
  Meer info
 2. Poças Vintage 2011 porto Poças Vintage 2011 porto
  Poças Vintage 2011 Porto 75 cl
  Limited Edition
  Nieuw
  € 56,00
  Meer info
 3. Ramos Pinto 30y Ramos Pinto 30y
  Ramos Pinto 30y 75 cl
  Limited Edition
  Nieuw
  € 71,75
  Meer info

Items 1-8 van 9

per pagina
Pagina
Toon filtersVerberg filters
Bekijken als

Meer informatie over Porto

Porto online kopen

U kunt bij Gifts & Bottles porto van de hoogste kwaliteit eenvoudig en snel online bestellen. Als cadeau voor een verjaardag, feest of zaken aangelegenheid, een prachtige porto is altijd een uitstekende keuze!

Wat is porto?

Porto is een versterkte wijn die wordt vervaardigd door er tijdens de gisting, alcohol aan toe te voegen. Door deze toevoeging wordt het gistingsproces gestopt. Dit levert een zoetige wijn met een hoger alcoholpercentage op. Echte porto dankt zijn naam aan de stad Porto en hoort dan ook echt uit die streek te komen. De druiven die worden gebruikt zijn een melange van meerdere soorten, waarin de Touriga Nacional een hoofdrol vervult. Het is een kleine, donkergetinte druif die het goed doet in een warm klimaat. Deze versterkte wijnen zijn donker van kleur en hoog op smaak. Tinta Cão, Tinta Roriz en Tinta Barroca zijn andere druivensoorten die ook bij de productie van porto worden gebruikt.

Porto wordt gemaakt van meerdere druivenrassen en is een zeer gecompliceerd proces dat veel vakmanschap vereist. Hieronder hebben wij een lijst voor u samengesteld van de belangrijkste porto soorten:

 • Ruby Porto: De meest gedronken porto is ongetwijfeld de Ruby Port, een eenvoudige jonge porto met een diepe rode robijnen kleur en een heerlijke fruitige smaak. Deze porto kan direct gedronken worden zonder rijping op de fles.
 • Vintage Porto: De bekendste en weelderigste porto, de Vintage Porto is het toppunt van alle Douro porto wijnen. Enkele keren per decennia wordt een uitstekende druivenoogst verklaard als vintage jaar, waarna porthuizen hun porto mogen aanbieden voor keuring door het officieel instituut voor de Douro Porto wijnen. Alleen na goedkeuring mag een porto wijn beschouwd worden een echte Vintage Port. De wijn wordt zeer snel gebotteld en rijpt gedurende vele jaren in de fles. Met een warme en fruitige smaak, deze weelderige porto heeft een elegant fluwelen afdronk voor de echte kenner.
 • Single Quinta Porto: De Single Quinta porto wordt op dezelfde manier gemaakt als de officiële Vintage Porto en is afkomstig van één enkele wijngaard. Deze prachtige porto’s kunnen voorkomen in jaren die niet als vintage-jaren worden erkend. De wijn rijpt gedurende enkele jaren in eiken vaten vooraleer gebotteld te worden.
 • Basic Tawny Porto:  Dit is een taankleurige porto die enkele jaren rijpt op eiken vaten en zijn kleur krijgt door een gecontroleerde oxidatie. De smaak is zachter en complexer dan een Ruby Port, met noot of karamelachtige smaaktonen. 
 • Aged Tawny Porto: Deze porto heeft minimaal 6 jaar gerijpt en ontwikkelt een zijden textuur en een kruidige, nootsmaak door rijping in eiken vaten en gecontroleerde oxidatie. De Aged Tawny kan 10, 20 of zelfs 30 jaar oud zijn, wat altijd vermeld wordt op de fles.