Grappa

Items 1-8 van 9

per pagina
Pagina
Toon filtersVerberg filters
Bekijken als
 1. Nonino Malvasia grappa Nonino Malvasia grappa
  Nonino Malvasia Grappa 70 cl
  Nieuw
  Promo
  Speciale prijs € 43,10 Normale prijs € 46,95
  Meer info
 2. Nonino Merlot Nonino Merlot
  Nonino Merlot 70 cl
  Nieuw
  Promo
  Speciale prijs € 44,15 Normale prijs € 46,10
  Meer info
 3. Nonino Chardonnay grappa Nonino Chardonnay grappa
  Nonino Chardonnay Grappa 70 cl
  Nieuw
  Promo
  Speciale prijs € 44,15 Normale prijs € 46,10
  Meer info
 4. Nonino Friulano grappa Nonino Friulano grappa
  Nonino Friulano Grappa 70 cl
  Nieuw
  Promo
  Speciale prijs € 44,15 Normale prijs € 46,10
  Meer info
 5. Antinori Tignanello Antinori Tignanello
  Antinori Tignanello 50 cl
  Nieuw
  Promo
  Speciale prijs € 44,95 Normale prijs € 49,95
  Meer info

Items 1-8 van 9

per pagina
Pagina
Toon filtersVerberg filters
Bekijken als

Meer informatie over Grappa

Grappa is een Italiaans gedistilleerde drank gemaakt uit restanten van wijn uit de wijnpers. Italiaanse wijnproducenten kwamen op dit idee om zelfs uit de laatste druppel wijn iets waardevols te produceren. De kwaliteit van deze gedistilleerde drank is de laatste jaren verder toegenomen. U kunt bij ons grappa online kopen en kennismaken met de intense smaak van deze drank. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor exclusieve flessen zoals u van ons gewend bent. Maak zelf kennis met grappa en proef deze unieke smaaksensatie uit Italië.

Wat is grappa?

Bij het produceren van wijn blijft er in de pers verschillende waardevolle sappen achter. Denk hierbij aan druivenschillen, pitten, steeltjes en pulp. Van deze resten wordt door de Italiaanse wijnboeren grappa gemaakt. De wijnmakers laten deze resten fermenteren om de overblijfselen vervolgens te distilleren. Vaak wordt de smaak bepaald door de kruiden die tijdens de productie eraan worden toegevoegd. De heldere drank die dan ontstaat laat men vervolgens rijpen. Het is mogelijk om grappa te laten rijpen in de fles of op hout. Als de drank gerijpt wordt in bijvoorbeeld eikenhoutenvaten dan ontstaat er een prachtige donkere destillaat. Tegenwoordig mag deze gedistilleerde drank alleen grappa heten als deze geproduceerd is in Italië of het Italiaanse deel van Zwitserland.

Verschillende soorten grappa

Al meer dan duizend jaar wordt grappa in Italië geproduceerd en in de loop der jaren zijn er verschillende varianten verschenen. De meest neutrale variant is de jonge grappa gemaakt van druivenresten. De smaak is zeer natuurlijk en er worden geen kruiden aan toegevoegd. Deze variant wordt niet opgeslagen in vaten. Een variant op de jonge grappa is de aromatische versie. Deze versie wordt gemaakt van aromatische druivenresten. De verdere bereiding van een aromatische grappa is hetzelfde als de gewone jonge variant. De derde variant is de grappa die gerijpt wordt in houten vaten. Bij deze versie worden de druivenresten voor een korte periode opgeslagen in houten vaten. De opslag is van korte duur waardoor het nog steeds een jonge grappa is.

Na de jonge grappa komt uiteraard de oude grappa. De oude grappa is minimaal 6 maanden gerijpt op houten vaten en minimaal 6 maanden luchtdicht bewaard in de fles. Een oude grappa mag de woorden: invecchiata, stravecchia of riserva aan haar naam toevoegen. Als u een oude aromatische grappa aankoopt dan zijn er vaak kruiden of plantenextracten aan de drank toegevoegd. Bent u benieuwd naar de verschillende smaaksensaties van grappa? Maak nu zelf kennis met deze unieke gedistilleerde drank uit Italië door een fles te bestellen bij Gifts & Bottles