Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Cognac

Winkelen per

8 Items

Toon filtersVerberg filters
Bekijken als

8 Items

Toon filtersVerberg filters
Bekijken als

Meer informatie over Cognac

Cognac, een luxe alcoholische drank die rijkdom en klasse uitstraalt. Laat uw handen de cognac verwarmen en snuif de fruitige en kruidenaroma’s op met uw neus. Laat vervolgens de stroperige druppels over uw tong glijden en geniet van de uitstekende balans tussen zoet, zuur en bitter.

Cognac online bestellen en laten bezorgen

Wij hebben een uitgebreid aanbod aan cognac beschikbaar in onze online winkel. Neem rustig een kijkje en plaats uw bestelling. Bent u niet zeker welke cognac u wilt kopen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u kunnen adviseren over de cognac die het beste bij uw smaak past.

Cognac is ook een uitstekend verjaardagscadeau voor hem. De fles straalt luxe en rijkdom uit en zal zeker dankbaar aangenomen worden. Bestel nu en laat het thuis aan uw voordeur bezorgen.

Wat is cognac?

Cognac, een distillaat van wijn, is afkomstig uit de streek van de Charente in Frankrijk. Bepalend voor de kwaliteit van de cognac zijn de bodemgesteldheid, het klimaat en de gebruikte distillatiemethode. Om 1 liter cognac te maken wordt 10 liter wijn gebruikt, het distilleerproces vindt tweemaal plaats en alleen de aanloop van het tweede distillaat, de Coeur, komt in aanmerking.

Tijdens het rijpen van het distillaat in eiken vaten ontstaat cognac. De kleur en smaak ontstaan door de interactie van het hout en de lucht. Cognac moet minimaal 2 jaar rijpen om deze naam te mogen krijgen. Hoe langer het namelijk rijpt, des te meer smaakstoffen uit het hout worden getrokken. Wettelijk zijn de volgende aanduidingen vastgelegd in het kwalificatiesysteem;

  • VS (Vin Superieur) moet minstens 2 jaar rijpen
  • VSOP (Very Superior Old Pale) moet minstens 4 jaar rijpen
  • Napoleon, XO (Exceptional Old) moet ten minste 6 jaar rijpen

De kleur van cognac geeft vaak weg hoe oud het is. Meestal geldt: hoe donkerder de kleur, des te ouder de cognac.