Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Dictador 12y Rum

70cl
In voorraad
SKU
12610
€ 48,45

Gratis verzending binnen België vanaf €200

Dictador rum wordt geproduceerd in Colombia, aan de Caribische kust, in Cartagena de Indias. De rum is vernoemd naar Arango Y Ferro, die de bijnaam “Dictador” kreeg van de lokale bevolking. Rond 1751 kreeg hij meer bekendheid in de handel en commercie tussen de Spaanse koloniën en Spanje. Arango was blijkbaar verliefd op de plaatselijke suikerrietgeest en werd in die tijd een belangrijke producent van rum. Zijn opvolger, Don Julia Arango Y Ferro vestigde de Distileria Colombiana.

De rum komt tot stand middels de Solera methode, dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende vaten met verschillende leeftijden, zodat de smaken zich beter ontwikkelen. De rum wordt 8 tot 14 jaar gerijpt in rumvaten en gebotteld met gedemineraliseerd water, wat gedurende een periode van 28 dagen druppelsgewijs wordt toegevoegd.

De Dictador 12y rum heeft een medium karakter en het smakenpalet is complex, met een vol en rijk boeket. Een rum die wel gebalanceerd is, zachte tonen van eikenhout en rokerigheid bevat met aangename tonen van citroen, die een licht pittige smaak geven aan het geheel. Hierop volgen tonen van donkere toffee, dadels en een aangename hoeveelheid vanille en marsepein met gebrande amandelen en marshmallows. Een vleugje koffie en een hint van rijpe kersen zijn op het einde waar te nemen, gepaard met tonen van geroosterde kokosnoot en een zachte sherry smaak.

De afdronk is even complex  en gaat gepaard met een aangename hoeveelheid eikenhout en tonen van droog fruit.

Meer Informatie
Inhoud 70cl
Alcoholpercentage 40 %
Merk Dictador
Swipen voor 2 additionele foto's