Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

De Venoge Princes Blanc de Noirs

75 cl
Niet op voorraad
SKU
51151
Speciale prijs € 55,00 Normale prijs € 56,10

Gratis verzending binnen België vanaf €200

De familie De Venoge, die sinds 1837 Champagne produceert, komt oorspronkelijk uit Zwitserland, aan de oevers van het Meer van Genève waarin het kleine riviertje ‘Venoge’ uitmondt. De beroemde ‘cordon bleu’, de blauwe band over het etiket, is een verwijzing naar het riviertje waar de familie naar genoemd is en naar de adel die dit soort banden droeg.

Behalve aangekocht fruit, is er fruit van een eigen wijngaardbezit van 19 hectare. Het unieke karakter wordt mede bepaald door de scheiding van de betere cuvée, de eerste persing, en de taille, de tweede persing, die bij De Venoge niet gebruikt wordt. Nadat de flessen in de kelder zijn gelegd, rijpen ze gegarandeerd gedurende 3 jaar in plaats van 15 maanden zoals de wet het bepaalt. Van het halve flesje tot de jeroboam (3 liter) rijpt de champagne in de originele fles, wat een extra garantie voor de kwaliteit is.

De Venoge hanteert een zeer strenge selectie van zijn druivenvoorraden. De cuvée is alleen gemaakt van blauwe druiven, een 100% Pinot Noir. Ze zijn alleen afkomstig van 'Premiers Cru' en 'Grand Cru' wijngaarden van de 'montagne de Reims' en bepaalde percelen in de gemeente Riceys.

Meer Informatie
Inhoud 75 cl
Champagne huis De Venoge
Alcoholpercentage 12 %
Druiven Pinot Noir
Soort Blanc de Noirs
Nieuw
Promo
Swipen voor 1 additionele foto