Vergelijk producten
Je hebt geen items om te vergelijken.

Belgian Owl By Jove N°03

50 cl
In voorraad
SKU
692
€ 66,00

Gratis verzending binnen België vanaf €200

De reeks "Belgian Owl By Jove"-collectie bevat 4 verschillende whisky's die voor een unieke combinatie tussen single malt en stripverhaal verzorgen. Op de achterkant van iedere whiskyfles staat een stripverhaal waardoor men meer dan enkel whisky drinken ervaart. De eerste reeks die hier is uitgebracht bevat fragmenten uit de strip "Het Gele Teken" van "Blake & Mortimer", waarbij de rechercheurs van de ene verrassing in de andere zullen vallen. 

Wat de whisky zelf betreft spreken we over op en top Belgisch met een kleine tint van Schotse roots. Net als de andere flessen uit deze reeks heeft deze editie een rijping van 4 jaar achter de rug op First Fill Bourbon vaten. In de eigen distilleerderij gebeurde de rijping op de ex Amerikaanse Quercus Alba vaten die vervolgens gebotteld werden in genummerde flessen, wat ervoor zorgt dat we hier over een gelimiteerde oplage spreken.

"Waarom stripverhalen gaan combineren met whisky?" is de vraag die velen zich waarschijnlijk zullen stellen. Dit is niet moeilijk uit te leggen; Etienne Bouillon, manager van distilleerderij Belgian Owl, is zelf enorm liefhebber en verzamelaar van strips. Het is dus niet te verwonderen dat hij graag een van zijn andere passies wou overbrengen in een Belgische whisky.

Meer Informatie
Inhoud 50 cl
Alcoholpercentage 46 %
Merk Belgian Owl
Streek NVT
Smaak Unpeated
vaten Bourbon
Limited Edition
Swipen voor 3 additionele foto's